Η Χρυσή Αυγή πρώτο θέμα στο Μαξίμου

2012-09-10 12:13

Η τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αλλά και η συνεχής άνοδός της στην κοινωνία, έχει θορυβήσει τους πολιτικούς αρχηγούς  της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), οι οποίοι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του hbnews.gr, συζήτησαν το συγκεκριμένο μείζον γι' αυτούς ζήτημα στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό πως, ενώ το βασικό θέμα της σύγκλησης των τριών πολιτικών αρχηγών, Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, ήταν η οριστικοποίηση των οικονομικών μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ, τα οποία ακόμα δεν έχουν "κλειδώσει", καθώς δεν έχει συμφωνήσει ακόμα η Τρόικα, η συζήτηση άνοιξε με την ανησυχητική απήχηση του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου στην ελληνική κοινωνία.

Αφορμή στάθηκαν και τα χθεσινά επεισόδια βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής σε Ραφήνα και Μεσολόγγι κατά πάγκων παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών, για τα οποία ήδη έχει σχηματίζεται δικογραφία από την Ελληνική Αστυνομία κατ' εντολήν του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια.

Για τον περιορισμό της συνεχιζόμενης δράσης της Χρυσής Αυγής, έπεσε στο τραπέζι ως άμεσο μέτρο η δημιουργία ενός "αντιρατσιστικού νόμου", ο οποίος θα προλαμβάνει αλλά και θα καταστέλλει ανάλογες ενέργειες. Είναι θέμα χρόνου το όλο ζήτημα να έρθει στο φως της δημοσιότητας, καθώς θα περάσει από τη Βουλή και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Πηγή: Hbnews